E C K A N K A R, Isten Fényének és Hangjának vallása 

A jelenlegi Élő ECK-Mester Sri Harold Klemp, Paul Twitchelltől tanult, akit számos más tanár tanított. Ez a folytonos lánc visszanyúlik az időben. Megszámlálhatatlan ECK-Mester volt már ebben a rendben (amely mint a Vairagi Adeptusok Rendje is ismert). Néhányan történelmi személyek voltak, de a legtöbbjük csendben vagy kis csoportokkal dolgozott.

Sokat írtak már az őrangyalokról. Valójában olyan sok riport volt már az angyali látogatókról, hogy nemzeti kutatócsoportokat hoztak létre, hogy lejegyezzék és kivizsgálják a jelenséget. Néha ezek az angyalok fizikailag is megjelennek egy életet fenyegető eseményben, aztán eltűnnek. Máskor kék vagy fehér fénytől övezve tűntek fel egy belső vízióban vagy álomban. Néha gyerekek láthatatlan barátaiként jelennek meg. A közös ezekben a megjelenésekben az, hogy a tapasztalaton keresztül az emberek élete jobbá változott.

Sokszor ezek az őrangyalok ECK-Mesterek voltak.

Egy cikk az ECK-Mesterekről: Kik a spirituális utazók?

Kata Daki
Kata Daki

Sri Harold Klemp, a Mahanta, az Élő ECK-Mester
Sri Harold Klemp
,
A Mahanta,
Az  Élő ECK Mester

Towart Managi
Towart Managi

Rami Nuri
Rami Nuri

Yaubl Sacabi
Yaubl Sacabi

Peddar Zaskq
Peddar Zaskq

(Paul Twitchell)

   


Főoldal    Alapvető hit    Spirituális vezető     HU    Fény és Hang     Spirituális gyakorlatok     Lélekutazás    
Álom     Történet    Eckankar Tagság    Személyes tapasztalatok

Eckankar hivatalos főoldala (angol nyelven)


Szerzői jog © 2010. ECKANKAR. Az összes jog fenntartva. Fénykép Robert Huntley-tól. portrék Helen Baird-, Russell Lawson-, Dimce Stojanovski-, és Betsy White-től.
Utolsó módosítás: 2010. december    HU090405