ECK Symbol E C K A N K A R, Isten Fényének és Hangjának vallása

"Az álmok életünk minden szintjét érintik. Talán bepillantást engednek a jövőbe, vagy javaslatokat adnak gyógyításra, vagy megosztják velünk a betekintéseket kapcsolatainkba. Mindezeken túl sokkal közvetlenebbül tudnak és fognak vezetni bennünket Istenhez."  

Sri Harold Klemp:
The Art of Spiritual Dreaming
[A spirituális álmodás művészete]
 

Álmaidra ébredni

Álmaidra ébredni Felébredtél már valaha is úgy az álmodból, hogy nem egészen emlékszel hol voltál? Azután talán egy kép úszik be lágyan vagy valami bevillan a memóriádból. Hirtelen visszaemlékszel egy színhelyre, ami olyan valóságos, mint a világ körülötted. 

Az álmok ablakok a megszokotton túli világokra. Néhány embernek olyan álmai vannak, amelyek vezetést adnak mindennapi életük legkisebb eseményeihez is, alapos spirituális betekintésekkel. Mások feltételnélküli és átformáló szeretetet tapasztalnak meg álmaikban. Pl. egy nő a Középnyugatról ilyen szeretetre talált álmaiban az anyja halála után. A nő kérte az Isteni Szellemet, hogy segítse őt ki a bánatából. Sorozatos álmaiban találkozott az anyjával. Találkozásukkor a lányát betöltötte az a szeretet, amit éreztek egymás iránt. Ezek az álmok segítették a nőt, hogy túltegye magát szomorúságán. 

Spirituális betekintés az álmokból

Az Eckankar, Isten Fényének és Hangjának vallása, megtaníthat arra, hogyan tekints az életedre és álmaidra spirituális nézőpontból. Ebből a szempontból dolgozva az álmaiddal segíthet neked kezelni a mindennapi kihívásokat és tanulni azokból. Az elnyert megértés nagyobb türelmet, együttérzést és szeretetet hozhat neked. Az álmok bátorságot is adhatnak neked ahhoz, hogy felismerd és folytasd isteni célodat az életben.

Ebben a két történetben olvashatsz olyan emberekről, akik spirituális vezetést és betekintést kaptak:
 

Hogyan vezettek az álmaim a munkahelyi kihívásokban

Egy álom egy elmúlt életről megmutatja a jövőt

Gyógyító templom a belső síkokon. Merrill Peterson festése. Az álmok valóságosak

Egy európai orvos és Eckankar-tag gyakran meglátogat egy gyógyító templomot az álmaiban. Egyik nap beszélgetett egy másik Eckankar-taggal, aki művész. Ahogy az orvos rápillantott a művész egyik festményére, felismerte a helyet. Egy teraszos kert volt ugyanabból a gyógyító templomból, ahová álmaiban járt. Ilyen Arany Bölcsesség Templomai a létezés több szintjén vannak. Az Eckankar-tagok gyakran látogatják ezeket a templomokat tanulásért, inspirációért és spirituális gyógyításért. 

Álmaid univerzumának vezetője

Hogy megértsék az álmok természetét, az Eckankar-tagok irányítást és segítséget kapnak Sri Harold Klemp-től, az Eckankar spirituális vezetőjétől. Az ő dolga megtanítani az embereket, hogyan menjenek végig az Istenhez vezető saját ösvényükön.

Mint Élő ECK-Mester, ő a külső tanító, aki sok könyvet, tananyagot és cikket ír az Eckankarról. Mint Mahanta, a belső tanító, ő az Álommester is. Felajánlja személyes vezetését az álmokon és az ECK belső tanításain keresztül. Ha meghívod, a Mahanta elvezethet téged a térképen nem szereplő világokon keresztül saját magad ismeretéhez.  

Itt elolvashatsz egy történetet az Álommesterrel való tapasztalatról:

Elmúlt életek gyógyítása álmokban

Egy álom-gyakorlat

Az álmok egyszerű és természetes módját jelentik a spirituális kibontakozás folytatásának. Itt egy gyakorlat, amit kipróbálhatsz elalvás előtt. Segíthet abban, hogy egy magasabb nézőpontból nézhesd a problémáidat, hogy javítsa az életedet.

Kérj. Mielőtt lefekszel, írj le egy kérdést a problémáról, ami zavar téged. Kérj vezetést ebben a kérdésben az Álommestertől vagy a saját spirituális tanítódtól. Feküdj le és csukd be a szemedet.

Énekeld a HU-t. Lágyan énekeld a HU-t (kiejtve: hjú), kb. 5 percig. A HU Istennek egy ősi neve. Egyedi képessége van, hogy felemeljen egy magasabb tudatállapotba. A HU éneklése összeköt az Isteni Szellemmel, vagy az ECKkel, ami belső fényként látható vagy hangként hallható.

Írd le a tapasztalataidat. Amikor reggel felébredsz, írj le bármilyen tapasztalatot, gondolatot vagy érzést, még akkor is, ha úgy gondolod, hogy nem jelentősek. Ahogy telik a napod, írj le minden új gondolatot vagy tapasztalatot, ami összefügg a problémáddal. Tedd ezt 3-5 napig. Aztán nézd át a feljegyzéseidet. Talán felfedezed, hogy azok a benyomások, amikről először azt gondoltad, hogy nem függenek össze a problémával, most értelmet nyernek és kulcsot adnak életed általános sémáihoz.

Próbálj ki néhány spirituális gyakorlatot a The Spiritual Exercises of ECK [Az ECK spirituális gyakorlatai] c. könyvből

The Art of Spiritual Dreaming A spirituális álmodás művészete
Harold Klemp
Ez a könyv Harold Klemp közzétett írásainak a gyüjteménye az álmokról. Túlmegy a szokásos álomról szóló könyveken: a spirituális álmodást a megfelelő helyére teszi, az álmodás központi témájává.

Többet is olvashatsz The Art of Spiritual Dreaming-ről (angolul a fő Eckankar weboldalon).

A The Art of Spiritual Dreaming [A spirituális álmodás művészete] kapható angolul és spanyolul, és lefordították más nyelvekre is. Lépj kapcsolatba a helyi könyvesbolttal vagy ECK-központtal, vagy írj az ECKANKAR-nak, PO Box 2000, Chanhassen, MN 55317-2000 USA.

The Art of Spiritual Dreaming angol nyelven megrendelhető a www.ECKBooks.org-weboldalon (csak angol nyelven). Szintén kapható a helyi és internetes könyvesboltokban.

The Art of Spiritual Dreaming
(papírborító, 317 oldal angolul)
$US 14.00
Hivatkozz az ISBN-számra (1-57043-149-3) ha online rendeled meg vagy a helyi könyvesboltban.

Eckankar-tagság

Az Eckankar-tagságon keresztül felfedezheted az Isteni Szellem hatalmas világait. Az ott talált bölcsesség és tudás olyanok, mint a szívedbe ültetett magvak. Felnőhetnek nagyobb szeretetet és betekintést adva a mindennapi életedbe.

Ehhez a spirituális növekedéshez az egyik kulcs az Eckankar egyedi álomtanulmánya. Az Eckankar-tagok havi spirituális anyagokat tanulmányoznak, ami ECK-tanfolyamok néven ismeretes. Az ECK-tanfolyamok első éveiből kettő foglalkozik az álmokkal.

ECK-tagságodon keresztül tanulmányozhatod ezeket a tanfolyamokat otthon. Sok terület kínál osztályokat is a spirituális tanulmányhoz az ECK-tagoknak és az ECK-könyvek megvitatását tagoknak és a közönségnek.  

Az Eckankar-tagsággal és az Álommester vezetésével jobban tudatosul benned, hogy te egy Lélek vagy, Isten egy szikrája.

Az álmok tanulmányozása folyamán az ECK-ben tudatosul benned mindaz, ami valaha is voltál, vagy most, vagy remélhetőleg leszel ebben az életben.
 


Főoldal   Alapvető hit     Spirituális vezető     ECK-Mesterek     HU
Fény és Hang     Spirituális gyakorlatok     Lélekutazás     Történet     Tagság
Személyes tapasztalatok     Szakszavak

Eckankar hivatalos főoldala (angol nyelven)


Szerzői jog © 2010. ECKANKAR. Az összes jog fenntartva.
Utolsó módosítás: 2010. december    HU090405