ECK Symbol E C K A N K A R, Isten Fényének és Hangjának vallása

A HU Isten egyik ősi neve. A szeretet dala Istenhez... Isten szeretetét fejezi ki a Lélek felé. És mi Lelkek vagyunk. HU azt a végtelen nagy szeretetet képviseli, amit a Teremtő érez teremtményei iránt.
 

Sri Harold Klemp, az Eckankar spirituális vezetője
 

A szeretet dala Istenhez

Eredendően birtokolod az energiát egy nagyobb boldogsághoz, szeretethez és megértéshez. A HU éneklése meghozhatja ezeket számodra – Isten Fényén és Hangján keresztül.

Több spirituális tradíció követői használtak évszázadok óta imákat, szent szavak éneklését és meditációt, hogy közelebb emeljék magukat Istenhez. Azok, akik felfedezték a HU-t (kiejtve: hjú), Isten egy ősi nevét, ugyanúgy spirituális felemelkedésükért éneklik.

Tekintet nélkül hitedre vagy vallásodra, énekelheted a HU-t, hogy boldogabbá válj és jobban biztonságban érezd magad Isten szeretetében.

Hallgasd meg a HU hangját.

Hallgasd meg egy csoport ember HU éneklését.

A HU beleszövődik az élet nyelvezetébe. Minden hangok Hangja. Szél a falevelek között, zuhogó eső,  a sugárhajtású repülőgépek  robajlása, madarak éneke, a tornádó borzasztó morajlása.

Ez a hang hallható a nevetésben, sírásban, a közlekedés zajában, az óceán hullámaiban és a hegyi patak csendes csordogálásában. És mégis, a HU nem Isten MAGA. Ez egy szó, amit az emberek bárhol használhatnak az élet Eredeztetőjéhez fordulnak.

– Harold Klemp

Az Eckankar azt tanítja, hogy egy spirituális esszencia, a Fény és a Hang köt össze mindenkit Isten Szívével. Ez a Fény és a Hang az ECK, vagy a Szent Szellem. A közvetlen tapasztalat Istennek ezzel a két aspektusával mindnyájunkban megnyitja a mély spirituális energiát. A Fény és a Hang tisztít, felemel, és irányít bennünket az Istenhez hazafelé vezető utazáson.

A HU éneklése tudállapotunkat az Isteni Lény felé közelíti. Ez a célja. Azok részére van, akik vágynak a spirituális szeretetre, szabadságra, bölcsességre és igazságra.

Meghívás a HU éneklésére

Meghívunk ennek az egyszerű spirituális gyakorlatnak a kipróbálására. Segítette a sok különböző vallású embert, hogy sokkal jobban megnyissák szívüket Isten felemelő jelenlétének.

A gyakorlat végzéséhez helyezkedj el kényelmesen. Csukd be a szemedet, és vegyél néhány mély lélegzetet. Azután könnyedén helyezd figyelmedet a belső képernyődre, ahol az ábrándok és más képek tűnnek fel neked. Becsukott szemmel énekeld a HU-t (kiejtve: hjú), mint a szeretet dalát.

Sokféle módon megtapasztalhatod Isten szeretetét. Talán felfigyelsz a béke érzésére, melegségre és jólétre. Talán felismered az isteni jelenlétet is egy magasabb spirituális betekintésen keresztül a mindennapi életedbe.

Amikor a HU-t énekeled és csendesen kontemplálva ülsz, talán érzékeled a belső Fényt és Hangot is. A Fény talán fényesség vagy színek képében tűnik fel a belső vizuális képernyődön. A Hang talán zeneként vagy a természet hangjaiként, mint szél és óceán. Bárhogy is tapasztalod meg Isten jelenlétét, életvezetésed egy szélesebb megértését hozza el neked. 

Spirituális felemelkedésed napközben

A The Golden Heart [Az arany szív] című könyvében Harold Klemp megmagyarázza, hogyan segíthet neked a HU meglátni az életedet ebből a magasabb nézőpontból.

Ahogy Isten nevét énekeled szeretettel húsz percig naponta, a kötések, amik fogva tartják a Lelket, kezdenek majd feloldódni. Nem mindegyik egyszerre, de nagyon lassan, olyan mértékben ahogy meg tudod érteni és elfogadni. Ahogy ezek a kötések elengednek, a Lélek felemelkedik a spirituális szabadságba.

Mint Lélek, olyan vagy, mint egy ballon, ami a föld fölé emelkedik. Minél feljebb mész, annál messzebb tudsz látni. És minél messzebb tudsz látni, annál jobban meg tudod tervezni az életedet. 

Törekedj spirituális céljaidra

Az Eckankar, Isten Fénye és Hangja, eszközöket kínál arra, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljünk Istennel. Az Eckankar-tagság rendelkezésre áll mindazoknak, akik törekedni akarnak spirituális céljukra az Élő ECK-Mester vezetésével.

A jelenlegi Mahanta, az Élő ECK-Mester Sri Harold Klemp. Az a küldetése, hogy segítse az érdeklődő embereket, hogy megtalálják saját útjukat vissza Istenhez. Mint külső tanító, tanfolyami anyagokat ír és beszédeket tart szerte a világon. Mint Mahanta, a belső tanító, személyes belső vezetést nyújt azoknak, akik kérik.

Ha többet akarsz tudni errol a spirituális gyakorlatról, megvehetsz egy kétrészes audió-kazettát vagy CD-t, amiknek a címe: HU: Egy szerettteli dal Istenhez (az összekötoszöveg angol*)
Az egyik szalagon Harold Klemp megmagyarázza, hogyan énekeld a HU-t és történeteket mesél arról, hogyan segített ez az embereknek szerte a világon. Néhány spirituális gyakorlat is van még rajta és egy álom-technika. Egy csoportos HU-éneklést is tartalmaz. Énekeld velük ezt a felemelő dalt, vagy csak hallgasd. Segíteni fog összhangba kerülni Isten mindig jelenlévo realitásával.
HU: Egy szerettteli dal Istenhez (kétrészes audió-garnitúra vagy CD) $13.00
Hívd +1 952 380 2222, naponta de.8 – du. 5-ig, amerikai Central time szerint (csak angolul), hogy ezt a cikket kérjed. Vagy nézd meg a www.ECKBooks.org weboldalon.

*" Átiratok kaphatók néhány más nyelven is; lépj kapcsolatba a helyi ECK-központoddal.

Ha ki szeretnél próbálni egy másik spirituális gyakorlatot, menj a Spirituális gyakorlatok próbaképen -oldalra.


Főoldal    Alapvető hit     Spirituális vezető     ECK-Mesterek     Fény és Hang     Spirituális gyakorlatok    Lélekutazás     Álom     Történet
Tagság    Személyes tapasztalatok     Szakszavak

Eckanakar hivatalos főoldala (Angol nyelven)


Szerzői jog © 2010. ECKANKAR. Az összes jog fenntartva.
Utolsó módosítás: 2010. december    HU090405