ECK Symbol E C K A N K A R, Isten Fényének és Hangjának vallása

The Light of God

A Fény és a Hang együtt alkotják Isten szavát. A szentírásokból igeként ismerjük. Máshogy kifejezve, Isten szól a teremtésen túlról a teremtményéhez.

Sri Harold Klemp,
The Slow Burning Love of God
[Isten csendesen parázsló szeretete]

 

A Fény és a Hang, mint Szentlélek

Az Eckankar követői hiszik, hogy a Fény és a Hang a Szentlélek iker-aspektusai, az isteni életfolyam, ami Istentől áramlik ki. Ez a folyam úgy ismert, mint az ECK, minden élet fenntartója.

A Fény és a Hang a spirituális tradícióban

A Fény és a Hang régóta a vallási rituálék része szerte a világon. A keresztény tradícióban többek között az énekek és a himnuszok a legismertebb példák a hangra. A kántorok énekének fontos szerepe van a judaizmusban. Néhány keleti vallásban az "OM" éneklését gyakran használják meditációban.

Hasonlóképpen Isten Fényét a legtöbb vallás szimbolikusan mutatja be. Színes üvegablakok, értékes kövek és égi fény általánosak a vallási struktúrákban. Az őslakos amerikaiak ünnepei, ugyanúgy, mint bizonyos más vallásoké, tüzet és dobokat használnak, énekelnek. Mindezek példák a Fényre és a Hangra. Mindegyik szertartás az emberek erőfeszítését fejezi ki arra, hogy a saját módjukon Istenhez beszéljenek.

Isten Fénye sok szentnek és misztikusnak megjelent már. Saulnak [Szent Pál] Tarsusból, volt egy drámai találkozása Isten Fényével a Damaszkusz felé vezető úton. Mózes azt látta az égő csipkebokorban. A történelem folyamán fényt festettek a szent emberek képei köré és az angyalok illusztrálásában. Manapság sokan utalnak erre a fényre a népszerű könyvekben a halálközeli élményekről.

Isten Fénye egy kék vagy fehér fény villanyása lehet Isten Fényének és Hangjának megtapasztalása

Az Eckankar azt tanítja, hogyan ismerjük fel Isten Fényét. Néha megjelenik belső jelenetként vagy vízióként. Lehet egy kék vagy fehér fény felvillanása. Sokféle módon tűnik fel.

Isten Hangja volt a zúgó szél, ami meglátogatta a tanítványokat Pünkösdkor. Néhányan belsőleg hallják. Hallható, mint özönlő víz; egy fuvola egyedüli hangja; hegedűk zenéje, fafúvósok vagy dudák; vagy még döngicsélő méhek.

Valamennyi földi vallás közül az Eckankar kínálja a legközvetlenebb tanításokat Isten Fényéről és Hangjáról.

Azoknak az embereknek a számára, akik megtapasztalják Isten ezen ikerpilléreit, gyakran az ECK spirituális gyakorlatain keresztül, az élet újra felfrissül és megújul. Ahogy spirituálisan kibontakozunk, megtanuljuk kifejezni Isten szeretetét mások szolgálatában.

 


Főoldal     Alapvető hit    Spirituális vezető     ECK-Mesterek     HU
Spirituális gyakorlatok     Lélekutazás     Álom     Történet     Tagság    Személyes tapasztalatok      Szakszavak

Eckankar hivatalos főoldala (angol nyelven)


Szerzői jog © 2010. ECKANKAR. Az összes jog fenntartva.
Utolsó módosítás: 2010. december   HU090405