ECK Symbol E C K A N K A R, Isten Fényének és Hangjának vallása

Van egy dolog a Lélekutazással kapcsolatban. Egy olyan bepillantást ad az igazságba – nem csak valamilyen tudás egy darabját – ami eleven, lélegző részed, úgyhogy te tudsz valamit, ami az igazság. . . .
Gyakran rájössz, hogy az élet sokkal gyönyörűbb és teljesebb, mint valaha is vártad. És Isten teremtménye csodálatosabb.

Sri Harold Klemp,
The Secret of Love
[A szeretet titka]
 

Mi a Lélekutazás?

A "Lélek" tradicionális koncepciója az, hogy lelked van, de távol áll a mindennapi életedtől és csak akkor válik fontossá, amikor a fizikai tested megszűnik létezni. Az ECKista másrészt hiszi, hogy minden személy Lélek, a lényed  lényeges és állandó központja. Sosem veszhet el.

Akárhogy is, elfelejthetjük kik vagyunk. Fizikai érzékelésünk és érzelmeink túláradnak, és elveszítjük a Lélek spirituális nézőpontját. Ennek a nézőpontnak a visszanyerését nevezzük Lélekutazásnak. És a Lélekutazás megvalósítása az ECK spirituális gyakorlatainak mindennapos gyakorlásával történik.  

Mi az a spirituális gyakorlat?

Hasonlóan az imához, ezek a spirituális gyakorlatok segítenek megnyitni szívedet a Szent Szellemnek, Isten Fényének és Hangjának. Az Eckankar több mint száz különböző gyakorlatot tanít, mindegyiket úgy tervezték, hogy Isten és önmagad mélyebb megértését adják. Gyakorolhatod egyedül és a saját sebességeddel. A Lélekutazás sikere nem függ speciális diétáktól, szokásoktól, vagy aszketikus gyakorlatoktól. Ez valójában egy természetes képesség.

Sok ember a Lélekutazást, mint a tudat és tudás kiterjedését tapasztalják meg: egy belső ösztönzésként, hogy felhívja egy barátját, vagy hogy túlnézzen a nehézségein egy mélyebb jelentés felé. Másoknak talán drámai tapasztalataik vannak a spirituális fenségtől eltelve. Az Eckankarban megtanulhatod a spirituális igazságok bizonyítását magadnak a saját tapasztalataidon keresztül.

Egy spirituális gyakorlat próbaképpen

Az Eckankar egyik alapvető spirituális gyakorlata a HU, Isten egy szent nevének éneklése. A HU (kiejtve: hjú), megnyitja szívedet Isten isteni szeretete előtt.

Hallgasd meg a HU hangját.
Hallgasd meg egy csoport ember HU-énekét.
 

Ennek a technikának a gyakorlásához keress egy csendes helyet, ahová leülhetsz vagy lefekhetsz. Lazulj el és gondolj egy spirituális idézetre vagy valakire, akit szeretsz. Csukd be a szemedet. Énekeld a HU-t magadban vagy hangosan pár percig, és azután figyelj csendben. Talán megtapasztalod a Szentlelket. Vagy új betekintést nyerhetsz az életedbe.

Az ECK spirituális gyakorlatainak napi végzése segít neked, hogy több szeretettel és bizalommal közelíts az élethez. Elkezdheted elengedni a szükségtelen korlátozásokat és egy teljesebb életet élhetsz.

Fedezd fel a spiritualitásodat

A spirituális tapasztalatok nem egy pár kiválasztott ember privilégiuma. Önfegyelemmel és elkötelezettséggel felépítheted saját spiritualitásod alapjait. Ha ezt a tanulmányozást tovább akarod folytatni, számos gyakorlat leírását találhatod az Eckankar-könyvekben (Eckankar hivatalos Weboldalán angolul) és kazettákon. 

Az Eckankar-tagság egy lépéssel tovább visz. A tagok írott tanfolyami anyagot kapnak, amit Sri Harold Klemp, az Eckankar spirituális vezetője írt. Mint Élő ECK-Mesternek az a küldetése, hogy segítse az embereket elnyerni a belső szabadságot, bölcsességet és szeretetet az ECK spirituális gyakorlatain keresztül.


Főoldal    Alapvető hit     Spirituális vezető    ECK-Mesterek     HU
Fény és Hang     Spirituális gyakorlatok    Álom     Történet     Tagság   
Személyes tapasztalatok      Szakszavak

Eckankar hivatalos főoldala (angol nyelven)


Szerzői jog © 2010. ECKANKAR. Az összes jog fenntartva.
Utolsó módosítás: 2010. december   HU090405